SGK ödemesinin kredi kartı ile yapılması, e-devlet üzerinden gerçekleştirilir. SGK ödemesini kredi kartı ile yapmak isteyen kişilerin öncelikle kimliklerini doğrulayarak sisteme girmeleri gereklidir. Daha sonra, arama çubuğu üzerinden “Sosyal Güvenlik Kurumu” sekmesine girilir. Daha sonra, ödemeler kısmında SGK ödemesi seçilir. Böylece banka onayı ile işlem tamamen gerçekleştirilmiş olur.
SGK Kredi Kartı İle Ödeme Komisyon Oranları Ne Kadardır?
Kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin ödemesi için bankaların belirlemiş olduğu komisyon oranları, şöyle belirlenmiştir:
- Düzensiz yapılan ödemelerde ödenen tutarın %2,50’si tahsil edilir. Buna ek olarak;
Ödenen tutar 500 TL altında ise %1,5
Ödenen tutar 500 TL üzerinde ise %2
- Düzenli olarak yapılan ödemelerde ödenen tutarın %1,75’i tahsil edilir. Buna ek olarak;
Ödenen tutar 500 TL altına %1,6
Ödenen tutar 500 TL üzerine %2
Yapılan ödemeler eğer taksitli olarak yapılacaksa, ödeme işlemleri için bu masrafların dışında ekstra bir taksitlendirme ücreti kesilmez.
SGK Prim Ödeme Nasıl Yapılır?
Bağımsız çalışan kişilerin SGK ödemeleri, e-devlet sistemi ve PTT şubeleri üzerinden kolaylıkla yapılır. E-devlet üzerinden yapılacak olan işlemler, sisteme kimlik bilgileri ile giriş yapılmasından sonra banka ya da kredi kartı ile yapılabilir. PTT şubeleri üzerinden yapılmak istenen ödemeler içinse PTT şubelerine kimlik ile gidilmesi gereklidir. Kişiler kimliklerini beyan ederek isimlerine SGK ödemesi yapmak istediklerini görevlilere iletmelerinden sonra ödemelerinin tamamlandığı e-devlet üzerinden de kontrol edebilirler.
SGK Prim Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin borçlarının sorgulamaları, iki farklı şekilde yapılır:
- E-Devlet sistemi
- Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri
E-devlet üzerinden yapılmak istenen SGK prim borçları için sisteme giriş yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidilmesi gereklidir. E-devlet üzerinden sorgulama yapmak istemeyen kişiler de kendilerine en yakın olan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüklerine gitmeleri gereklidir.
SGK Prim Ödeme Son Günü Ne Zaman?
Prim ödemeleri için belirlenmiş olan son gün, 26.02.2022 olarak belirlenmiştir. SGK ödemeleri için son ödeme gününü geçirmiş olan kişilerin yapacakları ödemeleri faizli olacaktır. Kişiler, toplam borçlarına işlenmiş olan faizle beraber borçlarını ödeyebilirler.
Bir Günlük Sigorta Kaç TL’dir?
Bir günlük SGK primi, 2022 yılında 62,55 TL olarak belirlenmiştir. Ödemesi aylık olarak yapılan sigorta primlerinin ödemeleri ise 1,876 TL’dir.
Ek9 10 Günden Fazla Prim Ödemesi Nasıl Yapılır?
Ek9 göstergesinin 10 gün üzerinde çıkmış olan prim ödemeleri, e-devlet sistemi üzerinden yapılır. Sisteme giriş yapılmasından sonra “EK-9 10 GÜNDEN FAZLA TAHSİLATI” seçeneği seçilir. Daha sonra da ödeme yapılacak olan dönem seçilerek ödeme adımına geçilir. Ödeme işleminin onaylanmasının ardından işlem tamamlanmış olur.
Ev Hizmetlerinde 10 Günden Fazla Çalışanların Sigorta Primi Nasıl Ödenir?
Ev hizmetlerinde çalışan kişilerin eğer çalışma süreleri 10 günü aştıysa, SGK primleri e-devlet ya da PTT şubeleri üzerinden kolaylıkla ödenebilir. Ödenmesi gereken prim tutarı, %37,5 olarak belirlenmiştir. Ödeme yapacak olan kişilerin bu oran üzerinden hesaplama yaparak ödemelerini gerçekleştirmeleri gereklidir.
7326 SGK Yapılandırma Nasıl Ödenir?
7326 SGK yapılandırılmış borcunun ödemeleri, 6, 9, 12 ve 18 taksite bölünmek kaydı ile ödenebilir. Kişilerin Vergi Daireleri üzerinden yapabilecekleri bu ödemeler, yapılandırma işleminin tamamlanmasından sonra ilk taksitin ödenme tarihinden sonra gerçekleştirilebilir. Belirlenmiş olan taksitler, ödeme günlerinde ödenmez iseler yapılandırılmalarından sonra ekstra faize uğramak durumunda kalırlar.
Vadesi Geçmiş Yapılandırma Borcu Nasıl Ödenir?
Son ödeme zamanı aşılmış olan yapılandırılmış vergi borçlarının ödeme kanalları, şöyle sıralanmıştır:
- Vergi daireleri
- İnteraktif Vergi Dairesi
- E-devlet
- Banka şubeleri
- Dijital bankacılık
Vergi Borçları Hangi Bankalar Üzerinden Ödenir?
Vergi borçlarının ödenebildiği bankalar, güncel olarak şöyle sıralanmıştır:
- Akbank
- Aktif Yatırım Bankası
- Albaraka Türk Katılım Bankası
- Alternatifbank
- Denizbank
- QNB Finansbank
- HSBC BANK
- ING Bank
- Kuveyt Türk Katılım Bankası
- ODEA Bank
- Şekerbank
- Ziraat Bankası
- TEB
- Türkiye Finans Katılım Bankası
- Garanti BBVA
- Halkbank
- İş Bankası
- Vakıfbank
- Vakıf Katılım
- Yapı Kredi Bankası
- Ziraat Katılım
- PTT
Vergi borçlarının yanında SGK ödemelerinin bazıları da tüm bu bankaların bankacılık uygulamaları ve şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilir.
Ayrıca Faturalı Hatta Kredi Fırsatı 2022 bilgilerine de bakabilirsiniz.