Halkbank 6 ay geri ödemesiz kredi başvurusu, Halkbank resmi internet sitesi üzerinden veya Halkbank mobil bankacılık uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilir. Halkbank 6 ay ertelemeli kredi başvurusu, onay almasının ardından şubeler üzerinden işlem yapılmaya açılacaktır.
Halkbank 10.000 TL Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Halkbank ihtiyaç kredisi başvurusu, banka tarafından belirlenmiş olan şu kanallar üzerinden hızlı ve kolayca gerçekleştirilebilir:
- Halkbank şubeleri
- Halkbank mobil bankacılık
- Halkbank internet şubesi
- Halkbank müşteri hizmetleri
Daha önce Halk Bankası ile çalışmamış olan kişilerin başvuruları, müşteri hizmetleri numarası ile fiziksel şubeler üzerinden alınır.
Halkbank Destek Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Destek kredisi başvurusu, hem Halk Bankası müşterisi hem de daha önce Halkbank ile hiç işlem yapmamış kişiler için müşteri hizmetleri üzerinden gerçekleştirilir. Bu kredinin başvurusu esnasında, kişilerden yalnızca kimlik bilgileri ve ikamet adresleri talep edilir. Bankaya verilmesi gereken diğer bilgiler, kredinin onay işlemi verilmesinden sonra verilecektir.
Halkbank Faizsiz Kredi Başvurusu Nedir?
Faizsiz kredi başvurusu, Halkbank’ın müşterilerine sunmuş olduğu, 5.000 TL’ye kadar acil nakit ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kullanabildikleri bir kredi türüne yapılan başvurudur. Halkbank, yalnızca kendi müşterilerine bu krediyi kullanma imkanı verir. Kredi kullanmış olan kişiler, kullandıkları kredi tutarına herhangi bir faiz ödemezler.
Halkbank Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Halkbank faizsiz kredinin müracaatı, online olarak internet şubesi üzerinden yapılır. Halkbank müşterileri, taleplerine göre mobil bankacılık uygulaması üzerinden de başvurularını hızlıca yaparak hemen kullanmaya başlayabilirler.
Pandemi Destek Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Pandemi destek kredisinin müracaatı, yalnızca belirtilen bankaların internet şubeleri üzerinden yapılabilir:
- Halk Bankası
- Ziraat Bankası
- Vakıflar Bankası
Halk Bankası Kredileri Nelerdir?
Halk Bankası’nın kullanıma sunduğu kredi türleri, güncel olarak şöyle sıralanmıştır:
- İhtiyaç Kredileri
- Maaşını Halkbank’tan Alanlar
- Kamu Çalışanlarına
- Özel Sektör Çalışanlarına
- Hızlı Kredi
- Eczacı İhtiyaç
- KrediMini
- Eğitim Kredisi
- Enerji Destek
- Mortgage Dışı Destek
- Vefa İhtiyaç
- Bireysel Destek
- Açık Hesap
- İhtiyaç Kredisi (Halkbank 6 ay ertelemeli kredi seçeneği ihtiyaç kredileri arasında yer alır.)
- Sinpaş Devre Mülk İhtiyaç Kredisi
- Konut Kredileri
- Konut Finansmanı
- Hesaplı Evim Konut
- Canım Evim Konut
- İşyeri
- Vefa Konut
- Konut Tamamlama
- 2/B Peşinat
- 2/B Peşin Satış
- Kentsel Dönüşüm
- Anlaşmalı Konut Projeleri
- TOKİ İşlemleri
- Taşıt Kredileri
- Taşıt Kredisi
- Yeşil Işık Taşıt Kredisi
- Emeklilere Özel
- Mutlu Emekli
- Emekli Mini Kredi
- KKTC’ye Özel
- KKTC İhtiyaç
- KKTC Konut
- KKTC Taşıt
- KKTC Bireysel Destek
- KKTC Eğitim
6 Ay Ödemesiz Destek Kredisi Ne Zamana Kadar Geçerlidir?
6 ay ertelemeli kredi, Nisan 2022 yılına kadar başvuruya açık tutulmuştur. Pandemi döneminin başlamasından itibaren yürürlüğe konmuş olan bu kredi türü, güncel olarak Nisan ayı itibari ile başvurulamayacaktır. Ancak bugüne dek yapılmış olan başvuruların geçerliliği hala devam eder. Nisan 2022 tarihine kadar başvuru yapmış ancak henüz bankasından herhangi bir yanıt almamış olan ihtiyaç sahipleri, onay almalarından sonra da bu krediyi kullanabilirler.
Halkbank Kredi Erteleme Nasıl Yapılır?
Halkbank kredilerinin erteleme işlemleri, öncelikli olarak Halkbank müşteri hizmetleri üzerinden yapılır. Müşteri hizmetlerinin aranmasından ve müşteri temsilcisi ile iletişim kurulmasının ardından eğer banka, kredi almış kişilerin erteleme taleplerini onaylarsa, kredi ödeme taksitleri ertelenebilir. Ancak bazı durumlarda taksit erteleme talepleri onaylanmaz. Bu durumlarda bankaya taksitlerin düzenli olarak ödenmeye devam edilmesi gereklidir.
İhtiyaç Kredisi Kaç Ay Yapılandırılır?
Alınan ihtiyaç kredilerinin yapılandırma işleminden sonra vadelenme süreleri, 72 ay olarak belirlenmiştir. Çekilen ihtiyaç kredileri en fazla 36 aya kadar vadelenebilir. Ancak borç taksitlerinin ödenememesi durumunda ilgili banka, kullanıcılarına yapılandırma seçeneği sunar. İhtiyaç kredi türünde alınmış olan krediler, maksimum 72 ay sürecine yapılandırılabilirler.
Pandemi İhtiyaç Kredisi Ödenmezse Ne Olur?
Pandemi döneminde alınmış ihtiyaç kredilerinin ödenmemesi, şu sonuçları doğurur:
- Ödenmeyen borcun üzerine %30 fazlası gecikme faizi uygulanır.
- Şahısların banka hesaplarına el konabilir.
- Maaşını Halkbank’tan alan ve Halkbank 6 ay ertelemeli kredi çekmiş olan kişilerin maaşlarının en az %25’ine el konur. Borç ödemesinin tamamlanmasından sonra kişilere maaşları geri verilir.
Sitemizden Ticari Kredi Nedir? Nasıl Başvurulur? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.