Sim blokelerinin kaldırılması, Ziraat Bankası tarafından 3 farklı şekilde yapılabilir:
- Ziraat Bankası müşteri hizmetleri
- Ziraat Bankası şubeleri
- Ziraat Bankası ATM’leri
Müşteri hizmetleri üzerinden tamamlanamayan sim bloke kaldırma işlemlerinin tümü, mobil bankacılık uygulaması kullanmayan kişiler tarafından ATM’ler üzerinden yapılabilir.
Ziraat Sim Kart Bloke Kaldırma Müşteri Hizmetleri Nasıl Yapılır?
Müşteri hizmetlerinden sim blokesinin kaldırılması, 444 00 00 ve 0850 220 00 00 telefon numaraları üzerinden yapılabilir. 7 gün 24 saat boyunca her iki telefon numarası da kullanılabilir. Müşteri temsilcisine bağlanılmasından sonra, sim blokesinin kaldırılması talebinde olunduğu söylenirse müşteri temsilcileri, hızlı bir şekilde sim blokelerini kaldırır.
Ziraat Bankası Sim Kart Bloke Kaldırma Mobilden Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası mobil bankacılık uygulaması üzerinden sim blokesinin kaldırılması işlemi, gerçekleştirilemez. Bloke kaldırma işlemi, mobil bankacılıktan güvenlik önlemi dolayısıyla yapılamaz.
SİM Kartı Blokesi Nedir?
Sim kartlarına konan blokeler, 4.5G sim kartlarına geçilmesinden sonra bankalar tarafından güvenlik amacı ile konan işlemlerdir. Hala 3G sim kartı kullanan kişiler, mecburi olarak SİM kartlarını değiştirmelerinden sonra yeni SİM kartlarını bankalara tanımlayana kadar mobil bankacılık işlemlerini gerçekleştiremezler. Bankalar, müşteri hizmetlerinden ve şubelerinden sim blokesi kaldırılma olanağını tanırlar.
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Blokesi Nasıl Kaldırılır?
İnternet bankacılığı blokesinin kaldırılması, ancak Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri üzerinden gerçekleştirilebilir. İnternet bankacılığının blokeleri, mobil bankacılık üzerinden işlem kısıtlamalarına neden olur. Ziraat Bankası müşterileri, kişisel bilgileri ile bu sistemi kullanamadıkları için işlem yapamazlar. Bazen sistemsel olarak yaşanan sorunlar dolayısı ile kısıtlanan bu işlemler, bazen de müşterilerin hesaplarında yaşanan durumlar dolayısıyla ile kısıtlanabilirler.
Kartınız Bloke Edilmiştir Ne Demek?
Kart blokesi, kişisel hesaplara konan blokeler ya da kartların işlem kısıtı dolayısıyla yaşanan bir durumdur. Kartı bloke olmuş olan kişiler, hesaplarının bağlı oldukları kartları içinde para bulunsa dahi kullanamazlar. Kart blokelerinin kaldırılması, blokenin konma sebebine göre değişiklik gösterir. Daha detaylı bilgi alınması için müşteri hizmetleri aranabilir. Kaldırılmak istenen blokeler, yine müşteri hizmetlerinin aranması ile kaldırılabilir. Sim kartı blokesi bulunan kişilerin kart kullanımı ise herhangi bir şekilde kısıtlanmaz.
Banka Kartının Blokeli Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Banka kartlarında olan blokeler, iki farklı şekilde anlaşılabilir:
- Bloke konmuş olan banka ya da kredi kartları, herhangi bir şekilde kullanılamazlar. Bir yerde işlem yapılmaya çalışıldığında eğer işlem esnasında kart kabul edilmiyorsa, karta bloke konmuş olabilir.
- E-devlet veya GİB siteleri üzerinden de banka ya da kredi kartları üzerinde bloke olup olmadığı kolaylıkla öğrenilebilir.
Hesaplara Neden Bloke Konur?
Banka hesaplarının blokelenme sebepleri, genel olarak şöyle sıralanabilir:
- Hesaba bir anda çok yüksek tutarda para gelmesi
- Günlük ya da haftalık olarak hesaba az meblağlarda sürekli para aktarılması
- Hesaba gelen yüksek meblağlı bir ücretin kişilerin kendi şahıslarına ait olmayan bir hesaba aktarılması
- Kredi borcu olan kişilerin borç taksitlerini hesaplarında para bulunmasına rağmen en az 3 aydır ödemiyor olmaları
- Kredi kartı borcu bulunan kişilerin kredi kartı ödemelerini düzenli olarak yapmamaları
Ziraat Bankası Kart Şifresi Unutulunca Ne Yapılır?
Kart şifresinin unutulması durumunda, Ziraat Bankası müşteri hizmetlerinin aranması gereklidir. Müşteri hizmetleri, hızlı bir şekilde kullanıcılarının kartlarına yeni bir şifre oluşturarak o şifrenin kullanılmaya başlanmasını sağlayabilir.
Teslim Edilmeyen Banka Kartları Nereden Alınır?
Teslim alınmamış banka kartları, hangi bankadan banka veya kredi kartı alınmışsa, gönderimi yapılmış ola adresim bağlı olduğu banka şubelerine teslim edilir. Kart sahipleri, bu şubelere giderek banka kartlarını T.C. kimlik kartları ile kolaylıkla teslim alabilirler.
Banka Hesapların Kim Bloke Koyar?
Banka kartlarına konan blokeler, kişilerin herhangi bir bankaya olan borçları ya da kredi kartı borçları dolayısıyla, ilgili bankaları tarafından konulabilir. Özellikle Vergi Dairesi borcu olarak geçen KYK borcu, trafik cezaları ve bu daireye bağlı olarak yazılmış olan borçlar, kişilerin herhangi bir bankadaki hesaplarına bloke konmasına neden olabilir. Bu borçlar, şahısların hiçbir bankada olan hesaplarına erişememelerine ve erişimleri olmadığı için de hesaplarını kullanamamalarına neden olabilir. Ancak banka hesaplarına konan blokelerden sim kartı blokeleri etkilenmez.
Sitemizden Kredi Çekip Dolar – Altın Almak Mantıklı Mı? Bilgilerini de inceleyebilirsiniz.